SAD / Nou Estadi

NOU ESTADI

HISTÒRIA

El Nou Estadi es va inaugurar l’1 de febrer de 1972 amb partit amistós entre el Gimnàstic de Tarragona i el FC Barcelona, que va acabar amb victòria blaugrana (0-1) amb gol de Martí Filosia. El primer partit oficial es va jugar el 13 de febrer de 1972 contra l’Ontinyent FC. El Nàstic va guanyar 3 a 1 i el primer gol oficial el va fer Gallastegui.

Les obres del camp van començar el novembre de l’any 1970, sota el mandat del president José Luis Calderón, que va decidir traslladar l’estadi de l’Avinguda Catalunya per construir un camp de majors dimensions i capacitat. El projecte és obra de l’arquitecte Josep M. Garreta i va ser l’empresa Carcolé Hermanos qui en va fer la construcció.

El Nou Estadi ha estat reformat en diverses ocasions. Inicialment, comptava amb una capacitat de 18.000 espectadors, però en successives adaptacions legislatives la capacitat va anar disminuint, sobre tot fruit de la implantació de seients en totes les graderies, fins als 11.000 espectadors.

Coincidint amb l’ascens a Primera Divisió, la temporada 06/07,  es va construir una nova graderia a la zona de Preferent, ampliant la capacitat del Nou Estadi. L’aforament actual és de 14.500 espectadors.

El Nou Estadi ha acollit alguns esdeveniments d’àmbit nacional i internacional, com finals de la Copa Catalunya, partits amistosos de la selecció espanyola sub-21 o les cerimònies d’inauguració i clausura dels Jocs Mediterranis 2018, entre d’altres.

COM ARRIBAR?

Per Autopista, des de Barcelona

Per Autopista, des de València

Aeroport de Reus

Aeroport de Barcelona

Tarragona ciutat

NORMATIVA i CONDUCTA A L'ESTADI

Descarrega i consulta el manual de benvinguda del aficionat (pdf)