Real Sociedad ‘B’ 2 – 0 Nàstic

El gol inicial trenca els plans

Després del bon joc i remuntada inclosa per sumar els tres punts davant el Real Murcia, els grana viatjaven fins al país basc per enfrontar-se al primer filial de la temporada. La Real Sociedad ‘B’, equip que el curs passat jugava a la categoria de plata, plantejava un encontre per impedir la segona victòria del Nàstic.

El pla inicial dels d’Agné s’ha vist truncat només iniciar el partit. Al minut 3, recuperació local en zona ofensiva i, després de l’aturada de Manu García i posterior rematada al travesser, el tercer intent ha acabat al fons de la xarxa. El Nàstic no ha decaigut i ràpidament ha anat a per l’empat mitjançant la possessió de l’esfèric i les projeccions ofensives per banda. El meta local ha aturat fàcil el remat de Pablo Fdez. al minut 6 i, dos minuts després, també ha respost a la centrada-xut de Marc Álvarez. L’altre Marc, Montalvo, també ho ha intentat des de fora l’àrea amb una potent rematada que ha sortit alta al minut 21. Els locals buscaven el segon gol en transicions ràpides i pilotes a l’espai. Manu García ha tornat a respondre abans de la mitja hora de joc, enviant a córner l’intent de Pablo Marín. Els grana també han tingut les seves opcions a pilota aturada. Josema rematant des del córner veia com l’esfèric s’ha escapat per poc al minut 31. I en l’atac posterior, falta perillosa a la frontal de l’àrea que Guillermo ha enviat per sobre el travesser. Abans del descans, nova ocasió i la més clara pel Nàstic. Assistència a l’espai d’Aarón Rey i Guillermo, en posició escorada, s’ha trobat amb una bona mà del meta Marrero que impedia que el marcador canviés l’1-0 desfavorable als tarragonins.

A la represa, només començar, Manu García refusava amb el peu l’intent basc. I poc després, ben situat, ha interceptat la rematada amb el cap d’Agirre. En el segon temps, el Nàstic continuava tenint la possessió però sense inquietar el meta local. Les arribades a l’àrea rival no comportaven perill i el filial ‘txuri-urdin’ ha pogut fer el segon amb un gran gol de Gabilondo, sorprenent a jugadors i aficionats. En els últims minuts, ja a la desesperada, sense encert, Guillermo ha intentat retallar distàncies amb el cap i Josema, en un servei de cantonada, ha estavellat la pilota al travesser i la defensa local ha allunyat el perill. Manu García, en temps afegit, ha pogut salvar un nou gol local en imposar-se a Jon en el mà a mà i deixar el marcador final amb el 2-0 i el Nàstic amb 9 punts a la classificació.

Amb el suport dels nastiquers, l’equip buscarà retrobar-se amb la victòria el proper dissabte davant el CD Numancia. El duel de la jornada 9 es disputarà a partir de les 17 h al Nou Estadi Costa Daurada.

Real Sociedad ‘B’: Marrero, Gabilondo, Jonathan, Arambarri, Magunazelaia, Martón (Arzak, 81’), Cantero, Gorrotxategi (Ezkurdia, 67’), Agirre, Teijeira (Kortajarena, 58’), Marín (Azkune, 81’).

Nàstic: Manu García, Trilles (Robert S, 61), Pedro, Aarón Rey (Bonilla, 69’), Montalvo, Josema, Pablo Fdez (Lupu, 69’), Guillermo, Tirlea (Pol D, 46’), Joan Oriol, M. Álvarez (Andy, 72’).

1-0, Magunazelaia (3’); 2-0, Gabilondo (76’).

Martón (47’) per part de la Real Sociedad ‘B’; Tirlea (29’) i Pol D. (74’), per part del Nàstic.

Imanol Irurtzun Artola (Col·legi navarrès)

Observacions

Partit corresponent a la Jornada 8 del Grup II de Primera Federación disputat a les instal·lacions de Zubieta