Racing Rioja CF 0 – 2 Nàstic

Els gols de Lupu i Montes Arce donen el passi a la 2a eliminatòria de la Copa

Després de tres setmanes consecutives puntuant en lliga, aconseguint dues victòries i un empat, els grana s’aturaven en la competició domèstica per iniciar el camí del torneig del K.O; en una nova edició il·lusionant que arrencava a Las Gaunas, escenari on el Nàstic es va imposar a la SD Logroñés dues setmanes enrere.

Els d’Agné han sortit a per la victòria des de l’inici i han gaudit de la primera ocasió al minut 7. Bona carrera i centrada de Lupu, que Bonilla ha baixat deixant l’esfèric per a Pochettino, i el xut final l’ha pogut refusar el meta Cheng. I la segona arribada ha trobat el premi del gol. Robert ha apurat la centrada fins a línia de fons i Lupu, a l’interior de la petita, ha rematat de primeres per fer el seu primer gol en partit oficial de grana al minut 12. Minuts després, el 9 ha hagut de deixar l’enfrontament per problemes físics. Els locals han fet intervenir al debutant Dani Parra en una centrada-xut. I abans de la mitja hora de joc, pilota refusada per la defensa que Eric Montes Arce ha engaltat amb gran potència per enviar al fons de la xarxa, després de fregar a la base del pal. Abans del descans, xut de falta dels de Logronyo que ha tocat suficientment el meta riudomenc del Nàstic. L’esfèric ha impactat al travesser i la defensa ha allunyat. Amb l’avantatge de dos gols, s’ha arribat al descans.

En els primers minuts de la represa, el Nàstic ha realitzat tres canvis, dos d’ells per les lesions de Nil i De la Peña, que avui també ha debutat juntament amb Dani Parra. Pochettino hauria pogut marcar el tercer en el primer minut de joc, però la rematada ha sortit fregant el pal. El Nàstic no ha gaudit tant de la possessió com al primer temps i els locals han comptat amb arribades a l’àrea tarragonina, sense punteria en els metres finals. La més clara ha estat al minut 69, en una rematada acrobàtica que s’ha estavellat al travesser i ha acabat marxant a fora. El Nàstic no ha estat letal en les jugades de contraatac, gaudint dos atacs perillosos que no han trobat el rematador final. Els canvis i les constants interrupcions en el darrer tram de partit han impedit moure el marcador final de 0-2 a Las Gaunas.

Els grana jugaran la segona eliminatòria de la Copa del Rey la penúltima setmana de desembre. En els propers dies es coneixerà el rival i la data de l’enfrontament. El proper duel serà davant el líder del grup II de Primera Federación, el CD Castellón. L’equip orellut visitarà el Nou Estadi Costa Daurada el dissabte a les 17 h.

Racing Rioja CF: Cheng, Ochoa (Kalvin, 52’), Faria, Coelho (Yuhao, 87’), Orejas (Jin, 87’), Marinho, Issifu (Maiso, 52’), Galan (Raúl, 70’), García, De la Fuente, Sabater.

Nàstic: Dani Parra, Bonilla, Gorostidi (Pedro, 70’), Robert S, Lupu (Guillermo, 14’), Quintanilla (Josema, 46’), Pochettino, Nil (Joan Oriol, 46’), Tirlea, Montes Arce, De la Peña (Montalvo, 55’).

0-1, Lupu (12’); 0-2, Montes Arce (26’).

Per part del conjunt local: Issifu (13’), De la Fuente (32’), Sabater (47’), Galán (63’), Soares (73’), Marinho (78’), Kalvin (90+2’); per part del Nàstic: Gorostidi (48’), Joan Oriol (61’), Montalvo (83’).

Sergio Escriche (Col·legi valencià)

Observacions
Partit corresponent a la 1a eliminatòria de la Copa del Rey 2022-2023 disputat a l’Estadio Las Gaunas.