Sestao River 1 – 2 Nàstic (2-3)

El Nàstic segueix el seu camí cap a la Segona Divisió A després de superar aquesta nit el Sestao River per 1 a 2 i per un resultat global de 2 a 3. El conjunt de Vicente Moreno no ha tingut un partit plàcid i ha hagut de remuntar el gol inicial de Jito. David Rocha primer i David Querol pocs minuts després han aconseguit els dos gols grana que, juntament amb el gol aconseguit per Lago Júnior al Nou Estadi, han certificat passar l’eliminatòria.

Els granes s’han trobat davant un equip que ha llegit bé el partit i que s’ha mostrat encertat a l’hora de tallar les jugades perilloses dels davanters del Nàstic. La seva pressió al mig del camp i a la línia defensiva, ha permès als locals disposar de més arribades que el Nàstic. Tot i això, els seus xuts no han suposat cap perill per a la porteria defensada per Reina.

El Nàstic ha basat el seu joc per l’esquerra, buscant el carril de Lago Júnior. Les centrades del davanter grana no han connectat amb Marcos i Cuevas, que han treballat constantment per ser assistits i encarar el porter.

A la mitja hora de joc han arribat les millors aproximacions dels de Moreno. Primer Rocha ha provat el xut creuat des de l’esquerra, i després Adri Cuevas no ha pogut rematar de cap la magnífica centrada de Jesús Rubio. Aquestes dues accions han fet reaccionar el Nàstic, que ha buscat la pilota i ha encarat la porteria de Domínguez amb molta més intenció. Però quan millor s’han mostrat els granes ha arribat el gol del Sestao. Jito ha estat el més llest, s’ha emportat una pilota que semblava controlada i, al minut 37, ha batut Reina.

El Nàstic ha intentat igualar el marcador en el poc temps que quedava de la primera meitat amb dos xuts de Xisco i Cuevas, però tots dos han acabat marxant per la línia de fons. Amb aquest desavantatge en el marcador s’ha arribat al final de la primera meitat.

L’inici de la segona no s’ha assemblat al de la primera. El Nàstic ha buscat des del principi el camí de gol. Ha tingut més possessió, el que ha permès jugar en tres quarts de camp grana. Vicente Moreno ha donat l’alternativa al “Piojo” Hernández i a Querol, i han abandonat el terreny de joc Rubio i Cuevas. L’equip ha seguit amb la mateixa tònica, control al mig del camp i arribades per posar en  compromís la defensa i el porter bascs.

Tota aquesta feina ha tingut els seus fruits a partir del minut 70 de partit. En una de les bones combinacions que venia oferint el Nàstic, David Rocha s’ha inventat un golàs des de la corona de l’àrea per empatar l’eliminatòria. El gol no ha fet sinó animar els jugadors i aficionats del Nàstic, que han omplert mitja graderia de Las Llanas.

Al minut 76 David Querol ha portat el deliri a tots els nastiquers. El davanter grana ha aprofitat una errada defensiva per afusellar Domínguez, fer l’1 a 2 i permetre al Nàstic seguir el seu camí cap a la Segona Divisió A.

En el tram final del partit ha entrat Molina per Marcos. L’equip ha seguit mantenint la pressió a dalt per tal d’assegurar el resultat i no patir ens els darrers minuts.

El Nàstic aconsegueix d’aquesta manera passar a la tercera i última ronda del play off d’ascens a Segona Divisió. El conjunt grana doncs, segueix amb les il·lusions intactes.