Real Zaragoza 1 – 2 Nàstic

El Nàstic remunta el gol inicial del Zaragoza i acaba sumant una victòria vital que els permet sortir de la zona de descens.

El matx ha començat amb un Zaragoza molt endollat a nivell ofensiu, que ha sabut aprofitar un desajust de la defensa del Nàstic per fer pujar l’ 1 a 0 al marcador. Després d’una pilota recuperada al mig del camp, Ángel ha trobat l’espai a l’esquena dels centrals i ha batut Reina amb un xut ras ajustat al pal dret de la porteria. Dos minuts més tard, en una nova passada en profunditat, Ángel ha estat a punt d’aconseguir el segon, però el seu xut ha impactat amb la base del pal de la porteria. El Nàstic dominava la possessió, enfront uns aragonesos que, amb l’avantatge en el marcador esperaven les seves ocasions a la contra.

En el minut 19, els grana han tingut una doble ocasió, primer amb una pilota que no ha aconseguit rematar Djetei per ben poc, i després amb una rematada d’Emaná que el porter local Saja, exjugador grana, ha enviat a córner. Amb el pas dels minuts els tarragonins han aconseguit donar-li al partit el punt de pausa necessari per evitar les arribades locals. En el minut 25, una bona combinació per banda dreta l’ha culminat Delgado amb una rematada que ha marxat massa creuada a l’esquerra del meta argentí. I en el minut 28, Emaná ho ha provat amb un potent xut de falta que ha sortit desviat. Finalment, les bones sensacions dels de Merino han culminat amb el gol de l’empat, en el minut 30. Una molt bona passada en profunditat d’Emaná l’ha aprofitat Delgado per batre a Saja amb un xut ajustat que ha entrat fregant el pal. Els grana han dominat la possessió en els minuts posteriors a l’empat, evitant que els aragonesos arribessin amb perill a l’àrea de Reina. En el minut 45, Juan Merino s’ha vist obligat a fer el primer canvi del partit per la lesió de Luismi, que ha hagut d’abandonar el camp. Al descans s’ha arribat amb l’empat a 1.

La segona meitat ha començat amb el mateix guió, amb un Nàstic que dominava la possessió i que, a més a més, arribava amb claredat a l’àrea de Saja. En el minut 50, una bona triangulació entre Madinda, Emaná i Lobato ha estat a punt d’aprofitar-la el català, però el seu control no ha estat bo i la defensa local ha pogut allunyar el perill. La resposta del Zaragoza ha arribat en el minut 55, amb una gran jugada individual d’Ángel. El xut del davanter local ha marxat fora per ben poc. I en el minut 57, després d’una errada de la defensa en la sortida de la pilota, Djetei ha estat providencial per evitar el gol local, al tallar la pilota en el darrer instant; just abans que el davanter del conjunt aragonès pogués connectar la rematada. El Nàstic s’ha sabut refer i ha aconseguit tornar a marcar el ritme del joc, combinant amb claredat, i creant perill. En el minut 73, ha arribat el segon gol visitant. En una jugada d’estratègia a la sortida d’un córner servit per Tejera, la pilota ha arribat a Suzuki qui ha rematat anticipant-se al seu marcador. En el 77’ els de Merino ho han tornat a provar amb una rematada de cap molt tova de Madinda, directa a les mans de Saja. Els aragonesos han reaccionat i s’han bolcat a l’atac, fent embogir el partit i obligant als grana a defensar amb tot per evitar el gol de l’empat. Fins al darrer instant del matx, els locals ho han intentat, topant amb el pal, primer, i amb un gran Reina, després, que ha salvat als seus en dues ocasions. Amb el xiulet final, l’equip i la banqueta tarragonina han esclatat d’alegria conscients de la importància de tres punts que situen al Nàstic, per primer cop en moltes jornades, fora de la zona de descens. L’afició que s’ha desplaçat a la Romareda i els jugadors han festejat sobre la gespa la victòria, en una comunió que s’ha de repetir diumenge, al Nou Estadi, en el partit contra el Córdoba.

El proper partit del Nàstic serà el diumenge dia 5 de març, al Nou Estadi, a partir de les 18 hores. El rival dels grana serà el Córdoba, en el partit corresponent a la jornada 28 de LaLiga 1|2|3.

Alineacions
Real Zaragoza: Saja, Fran, Cabrera, Cani, Ángel, Javi Ros, Manu Lanzarote (Samaras, 74’), Marcelo Silva, Xumetra (Edu García, 56’), Zapater i Feltscher.

Nàstic: Reina, Mossa, I. Bouzón U.Z, Djetei, Suzuki, Luismi (Xavi Molina, 45’), Tejera, Lobato, Emaná (Àlex López, 66’), Madinda (Barreiro, 86’), i Delgado.

Gols
1-0, Ángel (5’); 1-1, Delgado (30’); 1-2, Suzuki (73’),

Targetes
Bouzón (15’), Tejera (24’), Delgado (77’), Djetei (79’), Madinda (86’).

Partit corresponent a la jornada 27 de LaLiga 1|2|3. Estadio de La Romareda, Zaragoza.