Rayo Vallecano 2 – 0 Nàstic

Els grana tornen a Tarragona sense cap punt després de lluitar fins al final al difícil camp de Vallecas

El Nàstic cau a Vallecas en un partit en què el Rayo ha sabut aprofitar les seves ocasions.

El matx ha començat molt trencat, sense un dominador clar, i amb arribades mancades de perill per a tots dos equips. La primera ocasió local ha arribat en el minut 3, de peus d’Embarba, amb un xut que ha marxa desviat a l’esquerra de Reina. L’aproximació més clara dels grana ha estat per Delgado, amb una jugada per banda que ha enviat a córner la defensa. En el minut 20, els locals han tornat a dur el perill a l’àrea tarragonina. Després d’una internada per banda esquerra, la pilota penjada a la central ha estat allunyada per Mossa just abans de la rematada rival. En el 24’ ha arribat la resposta visitant. Juan Delgado, molt atent, ha estat a punt d’aprofitar un desajust defensiu per pispar la cartera a un dels centrals, però la seva rematada a topat amb el cos del porter, Gazzaniga. El partit seguia molt obert i en el minut 30, Jean Luc ha estat a punt de rematar dins la petita després d’una sacada de banda perllongada a la que el davanter grana no ha arribat per ben poc. I quatre minuts més tard, Reina ha estat providencial per evitar el gol d’Embarba. En el minut 39 han estat de nou els locals els que ho han provat. Després d’una jugada enrevessada amb diversos rebots dins l’àrea, la pilota ha caigut a peus de Fran Beltran, que ha xutat desviat a l’esquerra de la porteria del Nàstic. Abans de la mitja part ha estat el Rayo qui ha dominat la possessió, gaudint d’una rematada de Manucho de cap directe a fora. Al descans s’ha arribat amb el 0 a 0 inicial.

La segona meitat ha començat amb els mateixos protagonistes i el mateix guió, sense un dominador clar i amb arribades per a tots dos equips. El Rayo, però, ha estat capaç de transformar en gol una de les primeres aproximacions de la represa, fent pujar el 1 a 0 al marcador, en el minut 49. Manucho, aprofitant una pilota rebotada a la petita, ha marcat a porteria buida. El Nàstic ha reaccionat al gol amb una jugada individual de Jean Luc, que ha acabat amb un xut del grana molt desviat. Dos minuts més tard, una centrada de Delgado des de banda dreta l’ha rematat de cap molt tova Jean Luc, directe a les mans del porter. Els de Juan Merino ho intentaven però ha estat de nou el Rayo el que ha marcat, en el 59’ amb un xut col·locat d’Embarba, impossible per al porter. Després del gol Juan Merino ha mogut la banqueta donant entrada a Madinda i Juan Muñiz. En el minut 78, Gerard Valentín ha desbordat per banda, però la seva centrada no ha trobat rematador. I en el 79, Juan Muñiz ha desbordat per banda, la seva centrada la remata Barreiro, obligant al porter a refusar amb una bona mà. El Nàstic ho ha provat fins al final, i en el minut 90 Emaná ha buscat el gol amb un xut llunyà que no ha trobat porteria. Després dels tres minuts d’afegit s’ha arribat al final amb el 2 a 0 favorable als madrilenys.

El proper enfrontament del Nàstic serà el diumenge 28 de maig, a les 18 hores, al Nou Estadi, contra el Girona FC; en el partit corresponent a la jornada 40 de LaLiga 1|2|3.

Rayo Vallecano: Gazzaniga, E. Galán, A. Amaya, M.N. Dorado, Alex Moreno, Manucho, Trashorras, Embarba, Ebert (J. Gómez, 60’), Santi (Raúl Baena, 79’) i Fran (Lass, 85’).

Nàstic: Reina, Mossa, Perone (L. Madinda, 66’), Molina, Gerard V, Luismi, C. Lobato (Emaná, 55’), Tejera,  J. Assoubre (Juan Muñiz, 71’), Delgado i Barreiro.

1-0, Manucho (49’); 2-0, Embarba (59’).

Amaya (34’), J. Gómez (68’),  Fran (72’), Trashorras (73’), Tejera (75’), Gazzaniga (81’).

Partit corresponent a la jornada 39 de LaLiga 1|2|3. Estadio de Vallecas, Madrid. 8.789 espectadors.