Nàstic 3 – 1 Valencia CF Mestalla

El Nàstic s’ha imposat al filial valencianista amb gols de Lago Jr, per partida doble, i Rayco. Maiki ha retallat diferències a les acaballes del partit. La primera meitat ha estat molt oberta però ha finalitzat sense gols al marcador.  A la represa, els de Vicente Moreno s’han imposat en nombre d’ocasions i han dominat la pilota oferint a l’aficionat un joc molt vistós. Amb aquest resultat, el conjunt tarragoní segueix al capdavant de la classificació amb 49 punts.

El partit s’ha iniciat amb un joc molt intens, on els dos equips disputaven cada jugada. Quan encara no s’havien complert ni cinc minuts de partit, un córner ha originat una bona ocasió per a que l’equip grana s’avancés. La pilota, però, s’ha passejat per davant de la porteria defensada per Jaume sense trobar cap rematador. Durant els següents instants, el matx no ha tingut cap dominador clar. Al minut 11, una triangulació entre Rayco, Ferran Giner i Marcos ha acabat amb el xut d’aquest últim, que ha sortit per sobre de la porteria. En la propera jugada per part de l’equip grana, després d’arribar per la banda esquerra de l’atac, Ferran Giner ha caigut lesionat. El jugador valencià ha estat substituït per Manolo Martínez. Entre els minuts 25 i el 30 de la primera part, s’han produït diverses jugades de perill a favor dels grana. En la primera, després d’una falta a favor del Valencia Mestalla, Cristóbal ha iniciat la jugada de contraatac, enviant la pilota a l’espai cap a Rayco i a l’esquena de la defensa 'che'. El porter s’ha avançat i ha arribat abans per refusar. Un instant més tard, Manolo Martínez ha fet un xut que ha estat tapat per la defensa dins de l’àrea. Seguidament, Lago Jr ha arribat per la seva banda i ha cedit l’esfèrica a Cristóbal, que ha rematat desviat. A les acaballes de la primera part, s’ha produït una de les millors arribades dels tarragonins. Rayco s’ha internat regatejant fins a l’àrea petita del conjunt valencià, però no ha aconseguit trobar espai per fer el xut i la pilota ha sortit a l’esquerra de la porteria. Al temps afegit, Marc Martínez ha provat sort des de fora de l’àrea, però no ha pogut dirigir la rematada cap a porta.

La segona part  ha començat amb un augment de la pressió per part del Nàstic, per tal de fer-se amb l’esfèrica i arribar ràpidament a l’atac. Al minut 52 de partit, després d’un córner, la pilota ha quedat per al davanter Marcos, que després de desfer-se d’un defensa, ha aconseguit centrar i Xisco Campos no ha arribat per molt poc. Més tard, el Nàstic ha fet la seva segona substitució. Ha sortit al camp Azkorra per Cristóbal. Seguidament, fruit d’una errada defensiva, la pilota ha quedat per a Rayco, però abans de poder armar la cama per xutar, la defensa ha solucionat l’error i ha refusat. Al minut 65 ha arribat el primer gol grana. Després d’una bona combinació entre Mossa i Rayco per la banda esquerra de l’atac, l’últim ha fet una centrada arran de terra que ha trobat a Lago Jr al segon pal, i el jugador ivorià ha rematat a plaer cap al fons de la porteria. Des d’aquest moment, el conjunt grana ha començat a tocar la pilota amb total comoditat i a arribar contínuament a l’àrea rival. Marcos ha provat sort des de lluny en veure al porter avançat. El seu intent ha sortit al costat del pal dret del porter. De nou el davanter ha fet un xut des de la frontal de l’àrea, i la pilota s’ha anat al costat de l’escaire de la porteria. La defensa ‘che’ ha tornat a badar uns minuts més tard, quan Marcos els ha robat la cartera i s’ha trobat davant del porter, a qui ha intentat regatejar. El porter, però, ha aconseguit treure-li la possessió. Al minut 79 de partit ha arribat el segon gol del Nàstic. Una bona jugada entre Lago Jr. I Xisco Campos per la dreta de l’atac ha acabat amb una centrada del jugador balear que ha trobat a Rayco al centre de l’àrea. El canari ha aconseguit rematar de cap creuant la pilota cap al pal esquerre, fora de l’abast del porter Jaume. El Nàstic ha fet el seu últim canvi quan ha entrat Sergio Rodríguez, que avui ha debutat al Nou Estadi, substituint a Marcos. El mateix jugador sevillà, juntament amb altres, ha realitzat una gran combinació a la banda esquerra que ha acabat amb la pilota als peus de Rayco dins de l’àrea valencianista. El jugador ha rebut una empenta i l’àrbitre ha xiulat penal. Lago Jr ha estat l’encarregat de xutar-lo, creuant l’esfèrica al pal dret del porter, i ha ajustat tant el xut que ha fregat el pal abans d’entrar. Al minut 44, el Valencia Mestalla ha aconseguit un gol, mitjançant Maiki, quan ja estava el partit sentenciat, per situar el definitiu 3 – 1 al marcador.

El conjunt entrenat per Vicente Moreno, quan ens apropem a l’últim terç de la lliga regular, encapçala la classificació amb 49 punts. El proper partit que disputarà serà davant el CD Alcoyano. L’enfrontament es jugarà el diumenge 22, a les 17.00 hores, al camp d’El Collao.

Alineacions

Nàstic: Reina, Xavi Molina, Mossa, Xisco Campos, Pablo Marí, Cristóbal (Azkorra, 61’), Lago Jr, Marc Martínez, Marcos (Sergio Rodríguez, 82’), Rayco i Ferran Giner (Manolo Martínez, 16’).

Valencia CF Mestalla: Jaume, Nacho Vidal, Salva Ruiz, Javi Jiménez, Ayala, Zahibo, Nando, Fer Cano (Villalba, 80'), Àlex López, Iban (Maiki, 76’) i Toni.