Nàstic 2 – 1 Real Oviedo

Victòria grana en l’últim partit de la temporada 2014/2015 al Nou Estadi. Lago Jr ha estat l’encarregat d’inaugurar el marcador a la primera meitat i Marcos, a la segona, transformava el penal per donar avantatge en l’anada de la final de campions de la Segona Divisió B. Sergio García ha anotat el gol pels asturians.

Després d’aconseguir l’ascens a la Lliga Adelante la setmana passada, avui s’ha viscut un dia de celebració en els prolegòmens del partit al Nou Estadi. Actes previs i diferents actuacions de grups de música de la zona han estat els encarregats d’amenitzar la prèvia d’aquest calorós matí a Tarragona. El conjunt de Vicente Moreno afrontava aquest primer partit de la final de campions de la categoria de bronze amb ganes d’extreure una bona renda abans de viatjar a Oviedo. En el cas de superar amb èxit aquest doble enfrontament, el conjunt tarragoní seria el millor equip d’entre els 80 que conformen els quatres grups de la present temporada a 2a B.

En els primers minuts de matx s’ha alternat la possessió de la pilota entre tots dos conjunts, sense que hagués un clar dominador de l’esfèric. La primera ocasió local ha estat un xut de Luismi al minut 14. L’extremeny s’ha fet amb una pilota morta a la frontal de l’àrea i la seva rematada ha sortit per sobre el travesser del porter Magunazelaya. Tres minuts després, al 17, ha arribat el primer gol grana. Una assistència de Marc Martínez per sobre la defensa l’ha culminat Lago Jr amb el cap, superant per sobre al porter visitant. Bon gol del jugador ivorià, que ha marcat en els dos partits de play-off que s’han disputat a Tarragona. Al minut 24, el Real Oviedo ho ha provat amb un xut de Omgba, que ha sortit molt prop de la porteria defensada per Tomeu. En els següents minuts s’alternava el control del partit en ambdós conjunts, sense existir aproximacions perilloses a les porteries rivals. Tot i això, el conjunt asturià ha estat capaç d’igualar abans del descans. El visitant Sergio García ha connectat una gran rematada des de fora l’àrea que ha entrat per l’escaire esquerre de Tomeu. Amb l’empat a un gols s’ha arribat a la mitja part.

A la represa, els dos conjunts han sortit a desfer l’empat. La primera ocasió ha estat pels d’Oviedo al minut 50. Dioni ha enviat la pilota al pal dret de Tomeu i el rebot ha caigut novament als visitants; la rematada posterior ha estat refusada pel porter grana, evitant el gol de l’equip entrenat per Sergio Egea. Dos minuts després, han gaudit d’una falta directa propera a l’àrea del Nàstic, però la rematada de Sergio García s’ha perdut a fora de porteria. Al minut 58 els tarragonins han fet el primer canvi. Xisco Muñoz ha abandonat al terreny de joc al lloc de Cristóbal. I, al minut 65, l’àrbitre ha xiulat penal favorable al Nàstic per una falta sobre Lago Júnior. El davanter Marcos ha transformat la pena màxima enganyant al porter, anotant així el seu 11è gol de la temporada. Al minut 68 s’ha produït el segon canvi grana. Gerard Valentín ha ingressat al terreny de joc substituint a Luismi. El lateral gironí ha reaparegut de la seva greu lesió de menisc que es va produir al mes de gener. I al 75, Vicente Moreno ha realitzat la tercera substitució. S’ha retirat Marc Martínez, donant entrada a Azkorra. Ja al tram final de l’enfrontament, Gerard hauria pogut marcar el tercer gol fins en dues ocasions. Primer, al minut 88, en una rematada al travesser després de la centrada de Xisco Campos i, després, en una jugada personal al temps afegit. El lateral dret s’ha internat fins a dintre l’àrea però no ha pogut impactar bé la pilota, que l’ha aturat el porter visitant sense dificultats. Amb la victòria per 2-1 s’ha arribat a la conclusió del matx.

El Nàstic buscarà guanyar el partit d'aquest dimecres, al nou Carlos Tartiere, per tal de proclamar-se campió absolut de la Segona Divisió B.

Alineacions

Nàstic: Tomeu, Xisco Campos, Ferran Giner, Xavi Molina, Pol Bueso, Marc Martínez (Azkorra, 75’), Lago Júnior, David Rocha, Marcos, Xisco Muñoz (Cristóbal, 58’) i Luismi (Gerard Valentín, 68’).

Real Oviedo: Magunazelaya, Johannesson, Redondo, Charlie, Sergio Sánchez, Omgba (Emilio, 80’), Sergio García, Borja Valle (Christian Rivera, 61’), Diego Cervero, Dioni i Allyson (Dani Bautista, 67’).

Gols

1-0, Lago Júnior (17’); 1-1, Sergio García (44’) i 2-1, Marcos (66').

Targetes

Xisco Campos (51’) i Dani Bautista.

Àrbitre

Sergio Usón Rosel (Col·legi aragonès).

Nou Estadi. 3.552 espectadors. Partit d’anada de la final de campions de la Segona Divisió B.