Nàstic 1 – 2 CD Lugo

El Nàstic encetava el 2016 al Nou Estadi amb la intenció de sumar una nova victòria i seguir en les posicions de play-off una jornada més. Per la seva part, el CD Lugo arribava a Tarragona amb tan sols dos derrotes com a visitant.

El partit s’ha iniciat amb una opció de gol per al Nàstic. Ha estat al minut 10, quan J. Naranjo no ha pogut disparar a porteria després de la centrada de Palanca. Al 18’, un contraatac ràpid dels grana no ha estat finalitzat per Palanca per molt poc; dos minuts després, han estat els visitants els que han aconseguit rematar des de dintre de l’àrea nastiquera però la rematada no ha trobat la porteria de Reina. Al minut 22 ha estat un xut llunyà de J. Naranjo el que hauria pogut inaugurar el marcador; José Juan ha atrapat amb seguretat. Dos minuts després, a la sortida d’un córner, Achille Emaná ha rematat de cap i el porter ha enviat a córner. Al minut 27, Stephane Emaná, que havia accedit al terreny de joc al minut 3 per lesió de De la Espada, ha estat molt prop de enviar l’esfèric al fons de la xarxa després d’una autopassada, però la defensa ha refusat el perill. Al 29’, el CD Lugo ha gaudit d’una doble ocasió per marcar. Primer ho ha provat Campillo des de fora l’àrea i Reina ha refusat, Jonathan Pereira no ha pogut materialitzar l’ocasió i ha enviat la pilota per línia de fons. Al minut 42 una centrada de Gerard V. ha acabat en córner i al servei de la cantonada ha estat Achille Emaná el que no ha trobat porteria després de pentinar la pilota. Amb l’empat inicial s’ha arribat al temps de descans.

A la represa, la primera ocasió de gol ha suposat que el conjunt gallec s’avancés al marcador mitjançant Jonathan Pereira. Al minut 54, el veterà davanter ha aprofitat una centrada que ha enviat al fons de la xarxa. Un minut després, Vicente Moreno ha fet la segona substitució. El defensa Bouzón ha donat entrada a Tejera. I al 55', J. Naranjo ha posat la igualada. El davanter andalús s’ha desfet d’un defensa dintre de l’àrea i amb la puntera de la bota ha superat a José Juan. El partit estava emocionant i l’afició bolcada amb l’equip grana. Tot i aquesta empenta per culminar la remuntada, els visitants han posat la igualada a la sortida de córner al minut 62. El centrecampista Carlos Hernández ha rematat des del segon pal per avançar els de Luis Milla. Un minut abans, el Gimnàstic havia realitzat l’última substitució. Gerard V. donava entrada a Jordi Calavera. Al minut 66, Achille Emaná s’ha topat amb el pal esquerre de José Juan després d’una bona centrada de Mossa des del lateral esquerre. Al 74’ ho provava J. Naranjo des de lluny però la pilota es perdia per sobre el travesser visitant. Al minut 83’, S. Emaná ha rematat amb el cap però el porter del Lugo ha atrapat ben posicionat. I cinc minuts després, una ocasió manifesta de gol ha estat a punt de significar l’empat. Palanca s’ha fet amb la pilota a l’interior de l’àrea i la rematada creuada ha topat al pal i, per molt poc, S. Emaná no ha pogut rematar al fons de la xarxa. L’infortuni d’aquesta ocasió deixava entreveure que avui no era la tarda del conjunt tarragoní. L’última ocasió ha estat a pilota aturada en temps afegit. S’havien complert dos minuts dels quatre de temps extra i Tejera des de la frontal ha buscat l’escaire esquerre de José Juan, però la pilota ha sortit a fora de porteria. Ja no hi hagut més temps per buscar el 2-2 i aquesta derrota suposa la segona del Nàstic al Nou Estadi en les 20 jornades de la Liga Adelante que s’han disputat fins al moment.

La setmana vinent, els de Vicente Moreno tancaran la primera volta del campionat davant el CD Alavés. L’enfrontament correspon a la jornada 21 i es disputarà el diumenge 17, a les 17.00 hores, a l’estadi de Mendizorroza.

Nàstic: Reina, Gerard V (Jordi C, 61’), I. Bouzón U.Z (Tejera, 55’), Pablo Marí, Mossa, Xavi Molina, D. Rocha, Emaná, J. Naranjo, Palanca i De la Espada (S. Emaná, 3’).

CD Lugo: José Juan, De Coz, Fernando Vega, Carlos Hernández, Seoane, Campillo, David López (C Pita, 66’), Igor Martínez (Manu, 78’), Jonathan Pereira, Dealbert i Lemos (Israel Puerto, 70’).

0-1, J. Pereira (53’); 1-1, J. Naranjo (55’); 1-2, Carlos Hernández (62’).

S. Emaná (40’), J. Pereira (45’), I. Bouzón U.Z (75', fora del camp), José Juan (88’).

Sr. Guillermo Cuadra Fernández (Col·legi balear).

Nou Estadi. 5.679 espectadors. Jornada 20 Liga Adelante (15/16).