Nàstic 2 – 2 CD Lugo

El Nàstic empata a dos contra el CD Lugo en l’estrena de la nova temporada a LaLiga 1|2|3. El conjunt entrenat per Vicente Moreno s’estrenava avui en la nova temporada davant l’afició amb un onze inicial amb quatre fitxatges de la present campanya, però mantenint el bloc de la temporada passada.

El Nàstic empata a dos contra el CD Lugo en l’estrena de la nova temporada a LaLiga 1|2|3. El conjunt entrenat per Vicente Moreno s’estrenava avui en la nova temporada davant l’afició amb un onze inicial amb quatre fitxatges de la present campanya, però mantenint el bloc de la temporada passada.

La primera meitat ha començat amb un Nàstic endollat en l’estrena. En el minut 12 s’ha produït la primera arribada clara dels grana. En una jugada personal, Valentín ha desbordat i ha engaltat un potent xut que ha marxat, per poc, per sobre la porteria del Lugo. Dos minuts més tard, els locals han gaudit d’una nova ocasió de gol. Després d’una centrada de Tejera, la defensa visitant ha refusat i la pilota ha anat a peus de José Carlos que ha estat a punt de batre a José Juan. El xut, però, ha sortit a la dreta del porter.

El Nàstic controlava la possessió però ha estat el Lugo qui s’ha avançat en el marcador gràcies a una errada local. Els de moreno han perdut la pilota a camp propi i Pedraza no ha perdonat, posant el 0-1 en el marcador. Els grana han seguit insistint i en el 27’ han estat a punt d’aprofitar una pilota recuperada al mig del camp per fer el gol de l’empat. El xut de José Carlos l’ha enviat la defensa a córner. I en el 33’, després d’una sacada de córner, la pilota ha arribat a Tejera que ha xutat per sobre la porteria. Tres minuts després, l’àrbitre ha xiulat penal favorable al conjunt entrenat per Luis César Sampedro. Joselu ha enganyat a Saja i ha posat el 0-2. Després del gol, Vicente Moreno ha mogut la banqueta i ha donat entrada a Cristian Lobato per Zahibo, però el marcador ja no ha variat. A la mitja part s’ha arribat amb avantatge favorable a favor de l’equip gallec.

A la represa els grana han sortit molt intensos, pressionant molt la sortida de pilota del Lugo i gaudint de bones arribades. En el 50’ Rharsalla ho ha intentat amb un xut creuat però la seva rematada ha marxat desviada. Un minut més tard, s’ha produït un nou canvi a les files locals. José Carlos ha deixat el seu lloc a Jean Luc. El ràpid davanter africà ha aconseguit generar superioritats per la seva banda des del primer minut que ha estat al camp. El Nàstic ho ha seguit provant amb convicció. En el 56’, Álex López, molt participatiu durant tot el partit, ha estat qui ho ha provat sense fortuna, i en el 69’, de cap, ha estat Molina qui ha buscat retallar diferències, però la seva rematada tampoc ha trobat la porteria. En el 65’, Àlex ha tornat a ser protagonista després que un defensa gallec el fes caure dins l’àrea provocant penal. Uche, que havia entrat al camp uns minuts abans, ha estat l’encarregat de fer efectiva aquesta pena màxima. El nigerià no ha fallat i s’ha estrenat com a golejador grana. A partir del gol el Nàstic ha estat molt superior al Lugo, arribant amb claredat, sobre tot per la banda dreta, on Jean Luc i Valentín aconseguien imposar-se a la defensa visitant. Els grana, en els últims metres, no materialitzaven aquesta superioritat en gols. En el 86’, el Nàstic ha tingut l’ocasió més clara de la segona meitat. Una gran centrada de Madinda no l’ha convertit Álex López en gol per ben poc. La bona rematada ha marxat fregant el pal esquerre de la porteria de José Juan.

Finalment, l’insistència local ha tingut premi i ja en el temps d’afegit, Valentín ha desbordat per banda servint una gran centrada que Álex López, anticipant-se a la defensa, ha convertit en el gol de l’empat. Els de Vicente Moreno ho han seguit intentant en busca del gol de la victòria però el marcador ja no ha variat. Al final, empat a dos gols en un partit en que el Nàstic ha hagut de suar de valent per remuntar un 0-2 en contra.

La setmana vinent, el Nàstic es desplaçarà a Huesca per jugar la segona jornada de LaLiga 1|2|3. El matx es disputarà el diumenge 28 d’agost, a les 19 hores, a El Alcoraz.

Nàstic: Saja, Gerard V, Suzuki, Xavi Molina, Mossa, Tejera, Zahiho (C. Lobato, 36’), L. Madinda, M. Rharsalla (Uche, 57’), Jose Carlos (Jean Luc, 51’) i Àlex López.

CD Lugo: José Juan, Carlos Pita, Carlos Hernández, Igor Martínez (Leuko, 82’), Seoane, Campillo (Dealbert, 87’), Manu, Pedraza (Iriome, 67’), Joselú, Miquel i Jordi Calavera.

0-1, Pedraza (21’); 0-2, Joselu (36’, p); 1-2, Uche (66’, p); 2-2, Álex López (91’).

Molina (35’), Miquel (65’)

Sr. Guillermo Cuadra Fernández (Col·legi balear)

Partit corresponent a la jornada 1 de LaLiga 1|2|3. Nou Estadi, 4.846 espectadors.