Nàstic 1 – 1 CD Tenerife

El Nàstic aconsegueix un empat contra el Tenerife en un partit marcat per l'expulsió del grana Barreiro.

El Nàstic tornava avui a la competició després de l’aturada nadalenca i ho feia amb la voluntat de revertir, des del primer partit, la situació classificatòria. Els de Merino han començat el partit molt endollats en l’estrena del tècnic andalús. El partit també ha suposat el debut dels quatre reforços del mercat d’hivern, els davanters Emaná i Barreiro, el mig Luismi i el defensa Perone.

Els grana han gaudit de les primeres arribades amb perill. En el minut 7, Perone ha estat a punt de sorprendre al porter visitant, en rematar d’esquena a la sortida d’un córner. I tres minuts més tard, ha estat Mossa qui ho ha provat amb un xut llunyà que Dani ha hagut de refusar de punys. El Nàstic dominava però en el minut 12, ha estat el Tenerife qui s’ha avançat en el marcador a la sortida d’un córner. Cristo, sol al segon pal, ha rematat de cap fent pujar el 0-1 favorable als visitants. La reacció del Nou Estadi, i dels jugadors, ha estat a l’alçada, i els tarragonins han sabut recuperar la possessió tornant a crear perill. En el minut 20, després d’una bona combinació, Tejera ha finalitzat amb una rematada que ha marxat per sobre la porteria. En el 27, ha estat Uche qui ho ha provat, però la seva rematada a la mitja volta, massa tova, ha anat directa a les mans del porter. En el minut 30, després d’una bona passada en profunditat d’Emaná, Barreiro ha engaltat un potent xut, obligant al meta visitant a allunyar el perill. El Nàstic dominava la possessió i recuperava amb velocitat, impedint que el Tenerife trenés accions ofensives. En el minut 42, el Nàstic ha tingut l’ocasió més clara de tota la primera meitat. Després d’una bona recuperació de Tejera, el mig català ha servit de manera magistral per Barreiro que, davant del porter, ha estat a punt d’aconseguir el gol de l’empat. A la mitja part s’ha arribat amb l’ 0-1 favorable als visitants.

La segona meitat ha començat amb el mateix guió que la primera, amb un Nàstic dominant i arribant amb claredat a l’àrea rival. En el minut 47, els locals han gaudit d’una ocasió molt clara de gol. Després d’una bona centrada de Tejera des de banda dreta, Uche ha estat a punt de fer el gol de l’empat. I  acte seguit ha estat Emaná qui casi sorprèn al porter visitant. Després d’una recuperació de Jean Luc, l’extrem ha servit pel camerunès però la seva rematada ha marxat fora. En el 51’, de nou Jean Luc, s’ha desfet del seu marcador i ha engaltat un bon xut que ha refusat el porter. En el minut 54, Merino ha decidit moure la banqueta, donant entrada a José Carlos i Juan Muñiz per Jean Luc i Emaná. Tres minuts més tard ha estat precisament l’andalús qui ha aconseguit el gol de l’empat. Després d’una jugada personal per banda dreta, l’extrem s’ha creat espai i la seva centrada-xut ha acabat al fons de la xarxa del Tenerife. El Nàstic estava en el seu millor moment, però una groga rigorosa a Barreiro, la segona que veia el davanter basc, ha deixat als tarragonins amb 10. En els següents minuts, els visitants, amb un més, han començat a crear més perill a Reina, que tornava a la titularitat. Amb tot, el Nàstic ha sabut tancar les seves línies i esperar les oportunitats a la contra. De fet, en el minut 74, Juan Muñiz ha estat a punt d’aprofitar una gran passada en profunditat del debutant Luismi però la seva rematada ha picat al cos del porter Dani. Els darrers minuts del partit el Tenerife ha dut la iniciativa però la darrera ocasió del partit ha estat de nou pel Nàstic, amb un xut llunyà de Mossa que ha marxat desviat. Amb l’empat d’avui, els grana retallen un punt respecte les posicions de permanència abans de visitar un rival directe com es UCAM Murcia.

El proper enfrontament del Nàstic serà dissabte 14, a partir de les 18 hores, a la Condomina contra l’ UCAM Murcia.

Nàstic: Reina, Mossa, Perone, I. Bouzón U.Z., Suzuki, Tejera, Luismi, J. Assoubre (José Carlos, 54’), Uche (Àlex Lòpez, 79’), Emaná (Juan Muñiz, 54’ ), i M. Barreiro.

CD Tenerife: Dani H, Camille, Alberto, Vitolo, Suso N.T, Carlos Ruiz, Aarón (Omar, 64’), Jorge Sáenz, Raúl Cámara (Jouini, 70’), Cristo (Lozano, 57’) i Amath.

0-1, Cristo (12’); 1-1, José Carlos (56’)

I. Bouzón U.Z. (37’), Barreiro (40’), Carlos Ruiz (40’), Raúl Cámara (44’), Barreiro (40’; expulsió per doble targeta groga, 61’), Mossa (74’),Perone (75’),Juan Muñiz, (78’)Camille (86’).

Sr. Jorge Figueroa Vázquez (Col•legi andalús).

Partit corresponent a la jornada 20 de LaLiga 1|2|3. 7321 espectadors. Nou Estadi, Tarragona.