Nàstic 2 – 2 RCD Mallorca

El Nàstic ha donat la cara fins al final però finalment ha empatat contra el RCD Mallorca en un partit en que ha merescut clarament la victòria.

El Nàstic ha empatat contra el Mallorca en un partit en què els grana han donat la cara fins al darrer instant mereixent la victòria.

Vicente Moreno deia a la prèvia que estava convençut que l’actitud de l’equip contra el Mallorca estaria a l’alçada, i així ha estat. Els jugadors han lluitat fins al darrer instant cada pilota dividida, lluitant cada emparellament i donant el màxim en cada esforç, però la fortuna no ha estat amb el Nàstic. Les sensacions a la primera meitat han estat molt bones, amb un equip que ha sortit molt endollat i amb l’objectiu de dominar des del primer minut. La primera arribada ha estat pels grana, en el minut 1, una bona combinació per banda esquerra entre Mossa i Àlex López l’ha hagut d’enviar a córner la defensa del Mallorca, que posteriorment ha allunyat la centrada des de la cantonada de Juan Muñiz. El Nàstic, molt actiu en aquests primers minuts, buscava pressionar molt a munt la sortida de pilota dels illencs. En el minut 6 ha estat Ferran Giner qui ho ha provat amb una rematada de cap que ha marxat a l’esquerra de Santamaría. Després d’una bona jugada personal de Juan Muñiz, l’asturià ha canviat la pilota d’orientació enviant directe a Kakabadze que des de la banda ha centrat per la rematada de Giner. El Nàstic arribava amb profunditat per les bandes i aprofitava també el bon treball d’Àlex López per penjar pilotes a l’àrea. Ha estat precisament després d’una falta rebuda pel davanter de Calafell que ha arribat el primer gol del partit. Era el minut 22 i Juan Muñiz ha servit de manera magistral, aprofitant el moviment de la tanca del Mallorca, i fent pujar l’ 1-0 al marcador. En el minut 26’ ha arribat la resposta del Mallorca. Després d’una centrada des de la banda dreta del tarragoní Campabadal, l’exgrana Lago Júnior ha enviat de cap la pilota a la creueta de la porteria de Dimitrievski. El Nàstic ha seguit controlant el joc i en el minut 32 ha arribat una nova ocasió grana. El lateral Kakabadze, aprofitant un refús de la defensa mallorquinista, ha engaltat un potent xut que ha sortit massa centrat a les mans de Santamaría. El Mallorca ha guanyat protagonisme ofensiu en els darrers minuts de la primera meitat però un Nàstic molt intens i ordenat en defensa ha sabut mantenir-se sòlid i arribar al descans amb avantatge en el marcador.

La segona meitat no podia començar pitjor pels interessos del Nàstic. Una errada defensiva dels grana ha permès a Brandon rematar des de la frontal de l’àrea local per empatar el matx en la primera acció de la represa. Malgrat el gol, els locals no s’han ensorrat i han seguit pressionant i arribant als dominis mallorquins. Vicente Moreno ha mogut la banqueta i ha donat entrada a Jean Luc, en el 54’, i a Uche, en el 59’, a la recerca del gol de l’empat. I la decisió li ha sortit rodona al tècnic grana. Els canvis han donat refresc a l’atac tarragoní i això els ha permès mantenir la intensitat en la pressió de la sortida de pilota del Mallorca. A més a més, Jean Luc s’ha convertit en tot un mal de cap per la defensa rival. Precisament ha estat el davanter ivorià qui, després d’una gran jugada personal, ha deixat enrere a dos defenses i amb un xut ras ha batut per sota el cos al porter. Els locals han seguit prement l’accelerador i han gaudit d’alguna ocasió per a fer el tercer, però finalment ha estat el Mallorca qui aconseguia el gol de l’empat. Era el minut 87’ i Brandon aprofitava una centrada des de la cantonada per posar el definitiu 2-2. La polèmica en les decisions arbitrals ha estat servida entre els aficionats presents al Nou Estadi, dintre dels cinc minuts d’afegit. Els de Moreno ho han intentat fins al final però el marcador ja no ha canviat.

El proper enfrontament grana serà davant el Mirandés. El diumenge 6, a les 12 h, el Nàstic jugarà a l’Estadio Municipal de Anduva en el partit corresponent a la jornada 13 de LaLiga 1|2|3.

RCD Mallorca: Santamaría, Oriol, A. Raillo, J. Rodríguez, Oscar Díaz (Ansotegi, 65’), Brandon, Lago Júnior, Juan Domíngez, Campabadal, Héctor Yuste (Moutinhi, 76’) i Damià (Lekic, 46’).

Nàstic: Dimitrievski, Kakabadze, Suzuki, A. M. Lopo, Mossa, Tejera, Cordero, C. Lobato (J. Assoubre, 54’), Ferran Giner, Juan Muñiz (Uche, 59′) i Àlex López (S. Emaná, 74′).

1-0, Juan Muñiz (22’); 1-1, Brandon (47’); 2-1 J. Assoubre (68’), Brandon (87’).

Héctor Yuste (20’), Joan Oriol (36’), Juan Muñiz (36’), Sergio Tejera (38’), Raíllo (65’), Miguel Ángel Cordero (84’), Lago Júnior (91’), Stephane Emaná (92’), Juan Domínguez (94’), Alberto Lopo (95’).

Sr. Oliver De la Fuente Ramos (Col·legi castellanolleonès)

Partit corresponent a la jornada 12 de LaLiga 1|2|3. 5.731 espectadors. Nou Estadi, Tarragona.