CD Mirandés 0 – 1 Nàstic

El Nàstic ha aconseguit avui la primera victòria de la temporada en un partit que ha sabut treballar de valent per fer bo el gol de Juan Muñiz.

Els grana arribaven a Anduva amb la necessitat d’aconseguir una victòria que se’ls resistia i amb el convenciment que les bones sensacions del darrer partit a casa demostraven que la dinàmica era cada cop més a prop de canviar. Els tarragonins han començat molt endollats el partit i la primera arribada s’ha produït en el minut 3 mitjançant una jugada d’estratègia. Els primers minuts del partit han estat de clar domini visitant, amb un Nàstic que controlava la possessió i arribava amb comoditat a l’àrea del Mirandés. Els de Moreno han gaudit de fins a 5 ocasions de perill en el primer quart d’hora de joc, però els ha faltat encert en els metres finals. En el minut 20’ Àlex Lòpez ha tingut l’ocasió més clara de la primera meitat. Després d’una passada en profunditat magistral de Cordero, el davanter de Calafell ha encarat el porter però no ha estat capaç de batre al meta en l’1vs1. Juan Muñiz i Xavi Molina també ho han provat sense fortuna abans de la mitja hora de joc. El gol es resistia però l’ofensiva del Nàstic sobre la porteria local era constant. Amb el pas dels minuts el Mirandés s’ha aconseguit espolsar la pressió grana i ha començat a combinar amb major facilitat gaudint d’alguna ocasió que, o bé la defensa o bé Dimitrievski, han sabut anul·lar. A la mitja part s’ha arribat amb l’empat a zero inicial.

La segona meitat ha començat amb un Mirandés més ofensiu que ha gaudit de les primers arribades, però els grana han sabut contenir les estocades locals i aprofitar les seves ocasions a la contra. Precisament en contraatac ha arribat el gol de Juan Muñiz. Després d’una pilota recuperada per la defensa visitant, Giner i Àlex Lòpez han conduit un contracop de llibre que ha culminat amb una centrada mil·limètrica del valencià que ha servit per un Muñiz que ha rematat a plaer fent pujar el 0-1 al marcador. Després del gol, el tècnic local ha fet un doble canvi buscant major potència ofensiva en el seu conjunt i el partit ha augmentat de ritme per uns instants, amb opcions per tots dos conjunts. Els de Vicente Moreno però han sabut llegir la situació i han tornat a donar al partit la pausa necessària per evitar que els castellans optessin a empatar el partit. El Nàstic ha seguit arribant i, primer, Muñiz i, després, Valentín, tots dos en el 75’, han estat a punt d’ampliar l’avantatge. El Mirandés també ha gaudit d’alguna arribada clara però una defensa grana molt sòlida ha estat capaç d’evitar el gol local. Els darrers minuts el Nàstic ha sabut patir en front un rival bolcat a l’atac i amb el xiulet final s’ha desfermat l’eufòria entre els jugadors i aficionats grana.

La victòria d’avui permet al Nàstic apropar-se una mica més a les places de permanència i, sobre tot, fa justícia al treball constant dels de Vicente Moreno, que fa setmanes que mereixien la primera victòria.

El proper enfrontament grana serà davant el Getafe. El dissabte 12, a les 16 h, el Nàstic jugarà al Nou Estadi en el partit corresponent a la jornada 14 de LaLiga 1|2|3.

CD Mirandés: S. Pérez, Kijera, Cruz, A. Ortiz, Guarrotxena, Sangali, Provencio (Maikel, 71’), Carlos M, Eguaras (Pedro, 57’), A. Bustos (Fofó, 57’) i Nestor.

Nàstic: Dimitrievski, Gerard, Suzuki, Djetei, Mossa, Xavi Molina, Cordero (C. Lobato, 40’), Ferran Giner (Kakabadze, 89’), Madinda, Juan Muñiz i Àlex López (S. Emaná, 67?).

0-1, Juan Muñiz (56’).

Gerard Valentín (77’), Juan Muñiz (78’), Guarrotxena (86’) Ferran Giner (87’), Dimitrievski (91’), Mossa (93’) i Fran Cruz (94’).

Sr. Cuadra Fernández (Col·legi balear).

Partit corresponent a la jornada 13 de LaLiga 1|2|3. 2938 espectadores. Estadio Municipal de Anduva, Miranda de Ebro.