CD Lugo 0 – 3 Nàstic

Tercera victòria consecutiva a domicili

El Nàstic guanya al Lugo si s’assegura, matemàticament, la tercera posició de la classificació. Els de Vicente Moreno han sumat el tercer partit consecutiu a domicili. Amb els gols de Mossa, Emaná i Aníbal. Z, els grana encaren la darrera jornada de lliga encara amb opcions d’ascens directe.

El Nàstic ha començat el partit dominant la possessió enfront un Lugo molt tancat que esperava les seves ocasions a la contra. En els primers minuts els grana han gaudit d’alguna tímida arribada a l’àrea però sense inquietar al porter local Roberto.

En el minut 10 ha arribat la primera ocasió grana. En una falta lateral a uns metres de la frontal, Naranjo ha penjat la pilota a l’àrea i la defensa ha allunyat el perill. El Nàstic tenia la pilota i marcava el ritme del partit.

En el 17’, a la sortida d’un córner, servit a l’esquerra de Roberto, ha arribat el primer gol del Nàstic. La centrada de Tejera l’ha pentinat Suzuki, i Mossa, amb una bona rematada de cap, aconseguia el 0-1 pels tarragonins.

Amb el gol els locals han allargat una mica les seves línies, a la recerca de l’empat; generant majors espais a camp obert, que el Nàstic també aprofitava per arribar a l’àrea del Lugo. En el minut 24 Lobato, després d’una bona acció personal, ha servit dins l’àrea per Naranjo. El xut de l’andalús l’ha enviat Roberto a córner. Tres minuts més tard ha estat el Lugo qui ho ha intentat. Iriome ha enviat xut creuat que ha marxat fora a la dreta de Reina.

En el minut 34, nova ocasió grana. Gran jugada personal de Gerard Valentín que ha deixat enrere fins a 3 rivals per centrar a l’àrea per l’arribada de Naranjo, però la defensa s’ha anticipat evitant la rematada de l’andalús.

I en el 38’, de nou a la sortida d’un córner servit per Tejera, ha arribat el 0-2. La centrada l’ha rematat de cap Mossa i la defensa ha rebutjat sobre la mateixa línia de gol. La pilota ha caigut rebotada als peus d’Emaná que amb un bon xut creuat ha batut Roberto. Amb el 0-2 s’ha arribat a la mitja part.

La segona part ha començat amb un Lugo més endollat però les primeres ocasions han estat granes. En el minut 51, bona combinació entre Emaná i Naranjo que culmina amb una rematada de l’andalús directe a les mans de Roberto. I en el 54’, passada de Tejera en profunditat per Naranjo, que trenca a un rival i deixa per Emanà que xuta creuat. La pilota marxa fora per ben poc.

En el 55’ el Lugo ho ha provat amb un xut llunyà de Lemos  que ha marxat fora a l’esquerra de Reina. Els següents minuts els locals han dominat, arribant amb claredat en diverses ocasions. En el 69’, Madinda ha comés penal quan intentava evitar que un davanter local arribés a una pilota morta dins l’àrea. El penal, xutat per Caballero, l’ha aturat Reina amb una gran estirada, evitant que els gallecs retallessin distàncies en el marcador. És el cinquè penal que atura el porter de Villanueva del Trabuco.

En el 76’ l’ocasió ha estat grana. Aníbal ha engaltat un bon xut des de dins l’àrea però la seva rematada ha marxa per poc per sobre la porteria de Roberto. En el 79’ ha estat el Lugo qui ho ha provat, però Reina, segur, ha aturat la rematada de Caballero amb el cap.

En el 89’ un Xavi Molina molt atent ha evitat una ocasió clara de gol dels locals. El rebuig l’ha aprofitat Naranjo que, en jugada personal, ha estat a punt de marcar el tercer, però el seu xut ha marxat fora per ben poc.

I en el darrer minut d’afegit el Nàstic ha robat una pilota a camp propi. Jean Luc ha llençat una gran contra Després d’una paret amb Madinda, el menut davanter grana ha enviat la pilota per Aníbal. Z que ha encarat al porter i l’ha batut posant el definitiu 0-3 en l’electrònic.

Amb aquesta victòria el Nàstic s’assegura de manera matemàtica el 3r lloc en la classificació i, per tant, l’accés al play off amb el factor camp a favor. A més, els grana arriben a la darrera jornada amb opcions d’ascens directe. Els de Vicente Moreno hauran de guanyar a l’Alavés, ja ascendit i esperar que el Leganés no guanyi al camp del Mirandés. El partit serà dissabte a les 20:30 hores, al Nou Estadi en horari unificat.

Nàstic: M. Reina, Gerard V. (Iago Bouzón, 79’), Suzuki, Xavi Molina, Ferran GP, Aburjania (Palanca, 68’), L. Madinda (Aníbal. Z, 56’), Tejera, C. Lobato (J. Assoubre, 62’), Emaná i Naranjo.

CD Lugo: Roberto, Israel Puerto, Pita, Seoane, Caballero, Manu (Molinero, 79’), Alvaro Lemos (Campillo, 71’), Sergio Marcos (Joselu, 86’), Jonathan Pereira, Iriome, Dealbert.

0-1, Mossa (17’) 0-2, Emaná (34’), 0-3, Aníbal. Z, (90’+3’)

Pita (29’), Madinda (34’), Sergio Marcos (39’), Seoane (42’) Molinero (90’), Tejera (90+2’)

Estadio Ángel Carro. 2570 espectadores. Jornada 41 Liga Adelante (15/16)