Nàstic 3 – 2 CD Mirandés

El Nàstic ha guanyat 3-2 al CD Mirandés amb gols d'Aburjania i José Naranjo (2), després de remuntar el marcador advers

El partit ha començat amb els dos equips a l’expectativa, sent però el Nàstic l’equip que dominava. La primera aproximació clara ha arribat al minut 8. Lobato, molt actiu en aquests minuts inicials, ha desbordat per banda dreta arribant fins a la línia de fons però la seva centrada-xut ha marxat fora. La resposta del Mirandés ha arribat al minut 10 amb un xut des de la frontal d’Alain que ha marxat a l’esquerra de la porteria de Reina. El Nàstic començava a arribar amb força perill a l’àrea rival, però sense trobar la clarividència suficient en els darrers metres per culminar les bones accions ofensives. Al minut 18. Emaná ho ha provat aprofitant una falta directa, però el seu xut ha marxat desviat a l’esquerra de Raul.

I quan millor estava jugant el Nàstic ha arribat el gol del Mirandés. Era el minut 25,  Sangalli ha guanyat l’esquena a Mossa i ha tret una centrada mil·limètrica que Aridane ha convertit en el 0-1. El Nàstic s’ha sabut refer del gol i en els següents minuts ha tornat a arribar amb claredat a la frontal rival. Al 34’, Aburjania ha servit una gran passada en profunditat per Naranjo però el xut del davanter andalús ha marxat molt desviat. Al minut 36, el visitant Alain ha vist la groga per tallar amb la mà una acció ofensiva del Nàstic i ha estat expulsat per doble amonestació.

Al temps d’afegit el Nàstic ha gaudit de dues ocasions. Després d’una bona combinació entre Emaná i Mossa, la pilota rebutjada per la defensa, ha caigut als peus d’Aburjania que ha engaltat un bon xut que la defensa ha enviat a córner. La segona ocasió l’ha tingut Lobato a la sortida del córner però el seu xut també ha estat rebutjat per la defensa just quan l’àrbitre xiulava el final de la primera meitat.

En aquest partit, dintre del projecte Junts Província BBVA CX, el futbol base de la UE Pallaresos i el CFB Pallaresos han estat els protagonistes quan han saltat a la gespa del Nou Estadi per fotografiar-se conjuntament.

A la represa, els grana han sortit amb tot a la recerca del gol de l’empat. En menys de quatre minuts ja havien gaudit de tres bones ocasions. Finalment, al minut 5 ha arribat el gol de l’empat. Després d’una molt bona centrada de Gerard Valentín, que avui tornava a la titularitat després d’una llarga lesió, Aburjania ha connectat un bon xut per posar l’ 1-1 al marcador. El Mirandés ha reaccionat amb el gol i al 56’ ha estat a punt de marcar el segon en una bona rematada de cap d’Aridane però Reina, a mà canviada, ha evitat el gol. Al 65’, el Nàstic ha estat a punt de capgirar el marcador. Una gran centrada de Mossa s’ha passejat per l’àrea petita sense que ni Aníbal ni Naranjo aconseguissin connectar amb la pilota. Dos minuts més tard ha estat Emaná qui ho ha intentat, novament de falta directa, però el seu xut l’ha rebutjat la tanca. Al 69’ ha arribat el 2-1. Després d’una gran centrada de Mossa per banda esquerra, Naranjo, de cap, foradava la porteria del Mirandés. I quan el públic encara celebrava el 2-1, el mateix davanter andalús ha recuperat una pilota al centre del camp i s’ha plantat davant de Raul per batre’l i fer embogir al Nou Estadi amb el 3-1.

D’aquí al final el Nàstic s’ha dedicat a controlar la possessió aprofitant l’ampli avantatge en el marcador. Al temps d’afegit els visitants han maquillat el marcador amb un gol de Néstor de penal. Amb el xiulet final els més de 9.000 espectadors que eren avui al Nou Estadi han celebrat de valent 3 punts que trenquen una mala ratxa dels grana i que consoliden l’equip, una jornada més, en les places de play-off d’ascens.

El proper partit del Nàstic serà dissabte 7 de maig davant l’Almería, a partir de les 18 hores, a l’estadi Juegos del Mediterráneo. Per aquest partit la Federació de Penyes del Nàstic organitza desplaçament.

Nàstic: M. Reina, Gerard V (Xisco Campos 72’), Suzuki, Xavi Molina, Mossa, Aburjania, L. Madinda, Tejera, C. Lobato (Aníbal .Z 53’), Emaná (Palanca 86’),  i J. Naranjo.

CD Mirandés: Raul, Kijera, Alex Ortiz, Sangalli, Provencio, Galan, Eguaras (Carlos M. 50’), Alain, Aridane .A (Álex García 70′), Néstor i Rúper.

Alain (27’), Alain (36’; expulsió per doble targeta groga), Aburjania (76′), Xisco C. (81’), Néstor (90+4).

0-1, Alain (25’); 1-1, Aburjania (49’); 2-1, J. Naranjo (69’); 3-1, J. Naranjo (71’); 3-2, Néstor (p) (90+3′).

Sr. Ruben Ruiperez Marin (Col·legi Castellano-manxec).

Nou Estadi. 9.832 espectadors. Jornada 35 Liga Adelante (15/16).