CD Lugo 2 – 3 Nàstic

El Nàstic comença la segona volta amb victòria després de remuntar al Lugo amb un gol de Stephane Emaná en el minut 89.

El matx ha començat amb dues arribades casi consecutives del Lugo, però la primera ocasió clara ha estat pel Nàstic. Mossa, amb un potent xut des de lluny, ha obligat a José Juan a fer una gran estirada per evitar el gol. Malauradament, han estat els locals els que s’han avançat en el marcador. En el minut 14, el col·legiat ha assenyalat penal favorable als gallecs i Joselu no ha desaprofitat l’oportunitat, enganyant a Reina amb un xut centrat i aconseguint el 1 a 0. Després de la diana, el Lugo ha semblat que es feia amb el control del joc però, amb el pas dels minuts, el Nàstic ha començat a arribar de nou amb perill, fruit de la bona pressió dels tarragonins sobre la sortida de pilota del Lugo.

Els tarragonins ho han intentat, per partida doble, en jugada d’estratègia, aprofitant dues faltes a la frontal local. En tots dos casos el xuts d’Emaná han picat a la tanca, evitant el perill. En el minut 41, el Nàstic ha gaudit de l’ocasió més clara fins al moment a la sortida d’un córner. Una arribada per banda dreta amb una bona combinació entre Cordero i Gerard, l’ha culminat aquest darrer amb una centrada que ha enviat la defensa a córner. A la sortida de cantonada a punt ha estat d’arribar el gol però la rematada de cap d’Emaná s’ha estavellat en el travesser de la porteria de José Juan.  La darrera ocasió de la primera meitat ha estat pel Nàstic. Després d’una recuperació defensiva de Cordero, els grana han muntat una ràpida contra que ha culminat Emaná amb un xut que ha marxat massa creuat a la dreta de la porteria local.

La segona meitat ha començat amb un Nàstic incisiu. Els grana ho han provat amb diverses rematades llunyanes que ha refusat la defensa. En el minut 50, Stephane Emaná, que havia entrat dos minuts abans per Barreiro, ha estat a punt de marcar. Valentín ha superat per banda el seu defensor i ha centrat a la petita on el jove davanter camerunès s’ha avançat al seu marcador però la seva rematada ha topat amb la cara del porter.

I en el minut 54, després d’una falta servida a la dreta de l’àrea del Lugo, els germans Emaná han creat el gol de l’empat. Achille ha assistit de cap per Stephane que, també de cap, ha aconseguit batre a José Juan. Els següents minuts han estat els millors del Nàstic, dominant la possessió i arribant amb més perill a l’àrea del Lugo. Els locals però, han aprofitat la primera arribada clara per fer el segon gol. Calavera ha desbordat per banda esquerra i ha assistit a Joselu que ha batut a Reina. Després del gol, Merino ha fet un nou canvi, donant entrada a José Carlos per Luismi, buscant donar més profunditat a l’atac grana. I en el 73’ el Nàstic ha aconseguit l’empat. Una centrada mil·limètrica de Gerard l’ha rematat de cap Emaná, al segon pal, ficant el 2 a 2 a l’electrònic. Els següents minuts el partit ha embogit, provocant arribades per tots dos equips. En el minut 77, Emaná ha buscat el gol amb una jugada personal, la seva rematada a la mitja volta l’ha aturat José Juan. La resposta del Lugo no s’ha fet esperar, i en el 83’ Joselu ha estat a punt d’aconseguir el tercer gol al rematar, sol al segon pal, una centrada des de banda dreta. Afortunadament, la seva rematada de cap ha marxat desviada per sobre la porteria de Reina. En el minut 87, Juan Merino ha fet el darrer canvi del partit, donant entrada a Àlex López per un exhaust Emaná, en una clara mostra que l’empat no era suficient. I la jugada li ha sortit rodona. Just un minut més tard, el davanter tarragoní ha driblat dos defenses encarant el porter local. José Juan ha rebutjat la pilota en el mà a mà amb López, fent caure al català dins l’àrea. L’àrbitre ha deixat seguir l’acció i el rebuig ha anat a peus de Stephane Emaná que ha foradat la porteria local fent embogir la banqueta del Nàstic. El col·legiat ha afegit tres minuts de prolongació en que els grana s’han defensat davant les darreres envestides locals. Al final, victòria visitant i tres punts vitals que donen ales als tarragonins per seguir lluitant per l’objectiu de la permanència.

El proper enfrontament del Nàstic serà el dissabte 28 de gener, a les 18 hores, al Nou Estadi contra el Huesca; en el partit corresponent a la jornada 23 de LaLiga 1|2|3.

Alineacions

CD Lugo: José Juan, Leuko, Marcelo, Seoane, Campillo, Pedraza (Perea, 88’), Joselu, Ignasi, Sergio Gil (Fede, 80’), Calavera i Iriome (Caballero, 75’).

Nàstic: Reina, Mossa, I. Bouzón U.Z, Perone, Suzuki,  Luismi (José Carlos, 70’), Tejera, Gerard, Emaná (Àlex López, 88’), Cordero, i Barreiro (S. Emaná, 49’).

Gols
1-0, Joselu (p.) (15’); 1-1, S. Emaná (54’); 2-1, Joselu (66’); 2-2, Emaná (73’); 2-3, S. Emaná (89’)

Targetes
Emaná (21’), Marcelo (26’),  Mossa (55’), Seoane (72’), S. Emaná (85’), Tejera (90’).

Partit corresponent a la jornada 22 de LaLiga 1|2|3. 3084 espectadors. Estadio Ángel Carro, Lugo.