Campions de la Copa Catalunya

El Nàstic guanya, a la tanda de penals, la Copa Catalunya contra el Girona.

El Nàstic guanya la Copa Catalunya contra el Girona a la tanda de penals. L’aturada de Perales en el darrer llançament gironí, i el gol de Ferran Giner, han proclamat com a campions al conjunt grana.

El Nàstic arribava al partit amb un 11 amb molts canvis respecte al darrer partit de lliga contra el Valladolid. Merino ha fet saltar d’inici a homes menys habituals i dos jugadors del filial, com són Vadillo i Ruxi. La primera meitat ha estat molt igualada, amb uns primers minuts tímids, amb alguna arribada sense gaire perill dels grana. La primera ocasió clara ha estat pel Girona amb un xut d’Aray que no ha trobat la porteria. En el minut 8, Vadillo ha provat de sorprendre amb una centrada que ha atrapat René, i en el minut 10 l’assistència de Jean Luc per Uche l’ha tallat el porter gironí abans que El nigerià pogués rematar. En el minut 14, els grana han disposat d’una ocasió molt clara amb una falta servida de forma magistral per Juan Muñiz, però la rematada d’Uche l’ha enviat a córner el porter. L’ocasió més clara pels gironins ha arribat en el minut 29. Després d’un error defensiu, els de Machín han muntat una ràpida contra, que ha culminat amb un xut d’Eloi Amagat que Perales, providencial, ha enviat a córner. La darrera ocasió de la primera meitat ha estat per Jean Luc però la centrada de l’extrem grana l’ha enviat a córner la defensa. Al descans s’ha arribat amb el 0 a 0 inicial.

La segona meitat ha començat amb una ocasió molt clara d’Uche. El xut del davanter grana l’ha enviat a córner René amb una bona estirada. I en el minut 49, ha estat José Carlos qui ho ha provat. Després d’una bona jugada de combinació del Nàstic, la pilota ha caigut a peus de José Carlos, qui ha buscat superar al porter amb un xut col·locat al pal dret, que ha marxat fora per ben poc. En el 57’ ho ha provat Cámara amb un xut llunyà que ha marxat alt. I en el 63’ ha arribat la resposta grana amb una centrada de Jean Luc que ha enviat a córner el porter gironí. La igualtat seguia sent la protagonista entre dos conjunts que buscaven les seves ocasions, però sense encert en els metres finals. En el 86’, el Nàstic ha muntat una ràpida contra que ha finalitzat Juan Muñiz amb un xut que ha marxat per sobre el travesser de la porteria de René. I en el minut 90, de nou Juan Muñiz, ha buscat trencar l’empat amb un xut de falta magistral que ha enviat a córner René. Després de 94 minuts de joc, la igualtat s’ha mantingut en el marcador i la final ha anat als penals.

Des dels 11 metres els grana han estat més encertats. José Perales ha aturat el darrer penal gironí, endevinant les intencions de Pablo Marí; i el gol de Ferran Giner ha proclamat al Nàstic campió de la Copa Catalunya.

El proper enfrontament del Nàstic serà el diumenge 1 de maig, a les 12 hores, al Nou Estadi, contra l’UD Almería; en el partit corresponent a la jornada 32 de LaLiga 1|2|3.

Alineacions

Nàstic: Perales, Valentín (Gabri, 76’), Molina, Ruxi (Roger Figueras, 72’), Ferran G.P, Vadillo, Zahibo, Juan Muñiz, Jean Luc, José Carlos i Uche.

Girona FC: René, Pablo Marí, Eloi, Aday (Gómez, 80’), Alcaraz (Longo, 80’), Herrera (Portu, 80’), Cifuentes (Granell, 80’), Sanchón (Corís 65’), Olivas, Cámara (Sandaza, 65’) i Carbó.

Gols
0-1 (Granell), 0-2 (Sandaza), 1-2 (Juan Muñiz), 2-2 (José Carlos), 2-3 (Amat), 3-3 (Xavi Molina), 4-3 (Ferran G.P.)

Targetes
Sandaza (84’), José Carlos (88’)

Partit corresponent a la Final de la Copa Catalunya. Estadi Municipal d’Olot. 3317 espectadors.