Bilbao Athletic 0 – 4 Nàstic

El conjunt grana aconseguiex la victòria més contundent de la temporada amb gols de Naranjo, Aburjania i Emaná, per partida doble.

El conjunt grana arribava al Nou San Mamés, un dels millors estadis del panorama futbolístic, en busca de la victòria per entrar novament en zona de play-off. Després de quatre empats consecutius i nou partits seguits puntuant, la victòria a Bilbao era clau per seguir en posicions capdavanteres.

El matx s’ha iniciat amb la primera ocasió pels locals, però Suzuki i, posteriorment, Reina, han esvaït el perill. Al minut 13 ha estat J. Naranjo el que hauria pogut marcar en un potent xut, però el porter Remiro l’ha refusat amb el peu. Cinc minuts després, Pablo Marí ha tret la pilota sota els pals, després d’una vaselina dels bilbains. Al 20’, Naranjo enviava la pilota a l’esquerra de la porteria local. El partit estava emocionant i tots dos equips trepitjaven l’àrea rival amb facilitat. Al minut 23, Suzuki s’anticipava al davanter local per evitar la rematada. I al minut 25, Naranjo inaugurava el marcador. Una assistència de Juan Muñiz per sobre la defensava la culminava el davanter andalús amb una rematada de primeres. Naranjo es manté com a màxim golejador del Nàstic, amb 9 gols. Reina també apareixia; al minut 33, allunyava el perill amb els punys. I al minut 38, Juan Muñiz culminava una jugada col·lectiva sense sort. Un minut després era Reina qui responia a rematada de Villalibre a la mitja volta. El mateix davanter dels cachorros també rematava a fora una pilota centrada des de banda esquerra. Amb el resultat de 0-1 s’ha arribat al temps de descans.

A la represa, la primera ocasió ha estat per Naranjo. Al minut 50, una passada en profunditat de Jean Luc per l’andalús no ha estat gol per poc. El porter Remiro s’ha anticipat a la rematada. Dos minuts després, era Reina qui feia una acció semblant i esvaïa el perill. Els de Ziganda seguien buscant el gol de l’empat i al minut 55 han gaudit d’una bona ocasió mitjançant Santamaría. La pilota ha sortit fregant el pal esquerre de Reina. I al minut 57, el georgià Aburjania marcava el seu primer gol amb la samarreta grana. Una bona jugada de Juan Muñiz per banda esquerra, arribava a peus de Naranjo i li deixava la pilota franca per provar-ho des de fora l’àrea. Aburjania s’ha tret un gran xut, que ha entrat fregant el pal dret de Remiro. Al 59’, una rematada dels locals topava amb Iago Bouzón i atrapava Reina. El primer canvi de Vicente Moreno ha estat el de Juan Muñiz, deixant el seu lloc a Cristian Lobato al minut 64. Achille Emaná feia el 0-3 al minut 69. Una bona jugada d’associació dels atacants del Nàstic l’ha culminat el camerunés amb un potent xut ajustat al primer pal. Santamaría ho seguit intentant pels bascos, però novament la pilota s’escapava a fora de porteria. Al minut 76 s’ha vist una de les jugades del partit. Achille Emaná dintre de l’àrea i en posició de remat ha deixat la pilota a plaer amb l’esperó per Jean Luc. L’ivorià ha trigat en respondre i la rematada final ha sortit a fora. El golejador Naranjo deixava el seu lloc a Xisco Muñoz, al minut 78. Un minut després, Achille tornava a marcar i posava el marcador en 0-4. Jean Luc ha arribat fins a línia de fons i ha posat la pilota per Xisco Muñoz, que l’ha tocat lleugerament i Emaná rematava gairebé a plaer. El bigolejador de la tarda, Emaná, era substituït per Ferran Giner al minut 84. Aquesta ha estat l’última ocasió del partit, que després dels dos minuts d’afegit, l’àrbitre ha decretat la fi de l’enfrontament. El Nàstic ha aconseguit la victòria més contundent de la temporada al nou San Mamés i es situa a la tercera posició de la Liga Adelante.

La setmana vinent, el Nàstic afrontarà la jornada 31 de lliga davant el CD Numancia. El matx es disputarà el dissabte 26, a les 18.00 hores, al Nou Estadi.

Bilbao Athletic: Remiro, Ramalho, Saborit, Gil, Villalibre (Guarrotxena, 77’), Jon Iru (Santamaría, 46’), Olaetxea, Iriondo (Seguín, 65’), Vesga, Etxeberria i Aketxe.

Nàstic: M. Reina, Suzuki, I. Bouzón U.Z, Pablo Marí, Mossa, Aburjania, Madinda, J. Muñiz (C. Lobato, 64’), J. Assoubre, J. Naranjo (Xisco M, 78’) i Emaná (Ferran Giner, 84’).

Juan Muñiz (39’).

0-1, J. Naranjo (25’); 0-2, Aburjania (57’); 0-3, Emaná (69’); 0-4, Emaná (79’).

Sr. Adrián Cordero (Col·legi càntabre).

San Mamés. Jornada 30 Liga Adelante (15/16). Abans de l’inici, s’ha guardat un minut de silenci per les víctimes de l’accident a l’AP-7, a les Terres de l’Ebre.